Rebecca (25) is journalist, radiomaker en tekstschrijver. Ze is vooral sterk in radioproductie, regie, nieuwslezen en (eind)redactiewerk, maar maakt ook radioreportages en geschreven achtergrondverhalen. Op dit moment werkt ze voornamelijk als nieuwsproducer op de nieuwsredactie van Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio. Daarnaast heeft ze gewerkt als vertelstem bij Blendle Audio. Ook schrijft ze graag. Dat deed ze onder andere voor OneWorld, Ondertussen.nl, SERIEVISIE en Blogs4Travel. Voor incidentele of korte klussen is ze altijd beschikbaar.

Haar eerste stappen als mediamaker werden gezet toen ze dertien jaar oud was. Op dat moment besloot ze radio te gaan maken bij de lokale zender Omroep Voorne. Na veel kansen en minstens net zoveel fouten groeide ze vanuit die plek verder, naar radiozenders als V-Radio, Kermis FM, Crush Radio en NH. Daar deed ze met name veel studioproductie, redactiewerk en verslaggeving, maar was ze ook verantwoordelijk voor websites en social media. Binnen het talententraject van Talpa Network is ze bezig met het doorontwikkelen van haar vaardigheden als nieuwslezer. Door ervaring te hebben opgedaan op vrijwel alle verschillende plekken in een radiostudio, kan ze snel anticiperen en schakelen. Als regisseur weet Rebecca wat een presentator/verslaggever nodig heeft en als redacteur begrijpt ze de snelheid van een nieuwslezer.

Binnen de studie Journalistiek specialiseerde Rebecca zich in de richtingen Radio en Tijdschrift. Ze maakt dan ook graag radioproducties die versterkt worden door tekst en social media. Daarnaast deed ze twee excellentietrajecten waarvoor ze reportages mocht maken in het Tsjechische Brno en verslag deed van de 2016-verkiezingen in Amerika, vanuit New York, Washington D.C. en Miami. Binnen haar producties heeft ze een sterke voorkeur voor het maken van achtergrondverhalen met een maatschappelijke insteek. Zo maakte ze eerder een minidocumentaire over mentale gezondheidsproblemen bij Amerikaanse jongeren, een radioreportage over het wietbeleid in Duitsland en een crossmediale productie over honderden Nederlandse SMA-patiĆ«nten die buiten de boot vallen voor een werkend medicijn. Thema’s als gezondheid, duurzaamheid en gelijke rechten passen goed bij haar. Ook werkt ze graag aan internationale onderwerpen. Dankzij haar tweetalige vooropleiding heeft Rebecca een uitstekende kennis van zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Naast haar radio- en schrijfwerk doet ze dan ook graag eindredactieklussen.

In haar vrije tijd heeft ze al een flinke verzameling tv-series versleten en is ze het liefst te vinden in de duinen op Vlieland. Ze woont samen in Utrecht, heeft sinds kort twee kittens en is gek op sushi. Ooit doet ze mee aan Wie is de Mol. Liegen kan ze heel slecht, dus de mol zal ze nooit worden, maar met haar doorzettingsvermogen en ijver kan ze makkelijk winnen. Dat is maar goed ook, want verliezen kan ze niet zo goed. Net als een plant in leven houden, overigens.