kermis

In 2013 begon ik voor het eerst aan het jaarlijkse Kermis FM, waar ik meteen in een warm bad terechtkwam. De eerste twee jaar ging ik aan de slag als allround vrijwilliger, waarbij ik radioproductie, -redactie en -verslag deed. Daarnaast schreef ik voor online, deed ik camerawerk en was ik betrokken bij de socials. Na twee jaar ontzettend veel te hebben mogen doen binnen deze toffe groeiende club, begon ik in 2015 aan een nieuwe uitdaging als een van de ‘mama’s’. Deze afdeling van vijf man is het aanspreekpunt voor alle (200+) vrijwilligers, organiseert workshopdagen, maakt alle roosters en zorgt ervoor dat iedereen tijdens de tien dagen in Tilburg goed wordt opgevangen. Ze helpen je met allerlei problemen: van waar moet ik zijn, tot persoonlijke hindernissen. Een jaar lang mocht ik hiervoor samenwerken met een hele fijne groep mensen en vond ik het prachtig om te zien hoe nieuwe vrijwilligers in tien dagen tijd op konden bloeien.

Maar omdat ik toch het allerliefste radio maak, wilde ik vanaf editie 2016 graag iets anders gaan doen. Ik werd gevraagd als Hoofd Radio en ben dit twee jaar lang blijven doen. Voor deze nieuwe functie verzamelde ik een team met radiomakers. Samen brainstormden we over nieuwe idee├źn, vergaderden, gaven we workshops, maakten we de draaiboeken, regelden we nieuwe vormgeving, deden we de muziekredactie en zorgden we voor alle voorbereidingen. Daarnaast maakte ik de volledige programmering, waar zowel bekende namen als nieuw talent op te vinden was.

Na de 2017-editie heb ik het stokje overgedragen, om me te kunnen gaan richten op het afstuderen en mijn nieuwe uitdaging bij de Talpa Radio Campus. Ik blijf hierna nog steeds verbonden aan Kermis FM, maar heb geen specifieke functie meer.